Продължава ремонтът на емблематичния Женски пазар в столицата

В момента се изпълняват строително-ремонтни дейности в участъка от ул. „Екзарх Йосиф” до ул. „Св. Св. Кирил и Методий”

В момента се изпълняват строително-ремонтни дейности в участъка от ул. „Екзарх Йосиф” до ул. „Св. Св. Кирил и Методий”

Продължава изпълнението на  строително-монтажните работи по проекта за цялостна реконструкция на „Женския пазар”. В момента се работи по първия етап от проекта на пазара в участъка от ул. „Екзарх Йосиф” до ул. „Св. Св. Кирил и Методий”, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изпълнението на строителните работи на обекта в присъствието на директора на пазари „Възраждане” Николай Георгиев.

В момента на строителната площадка се извършват предимно изкопни работи и такива по основите на сградите. Изграждат се основите на бъдещи търговски обекти. Строителните работи включват и подмяна на инженерна инфраструктура като водопровод, канализация, ел. снабдителна мрежа. Предвижда се цялостна подмяна на тротоарите и пътните платна, както и озеленяване.

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна и с директора на Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ“ г-жа Мариела Папазова. Срещата се проведе в сградата на бившето 13-то Основно училище, предоставена от Столична община след решение на Столичния общински съвет за нуждите на Класическата гимназия, останала без сграда поради необходимостта от извършване на цялостен ремонт на ползваната от нея.

Кметът Фандъкова се ангажира да бъде изградено видеонаблюдение около Класическата гимназия. Сградата на училището се намира до Женския пазар и църквата „Св.св. Кирил и Методий”. Кметът възложи също улиците и тротоарите около сградата на училището да бъдат ремонтирани заедно с реконструкцията на „Женския пазар”.

Споделете: