Пускат в движение цялата АМ „Тракия“ на 15 юли

Директното трасе е готово, довършват се дребни допълващи дейности

По време на проверката по цялото трасе  министър Терзиева  и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров се увериха, че всички видове работи, свързани с пътната конструкция, са приключени

Днес, 9 юли, ще бъде назначена Държавна приемателна комисия за издаване на Акт 16 на отсечката п.в. Зимница-Карнобат на АМ „Тракия“, съобщиха от пресцентъра на МРР.

Директното трасе на АМ „Тракия“ е готово на 100%, заяви министър Десислава Терзиева вчера, 8 юли, след като провери на място състоянието на отсечката. Вече е издаден Акт 15, с който завършват строително-монтажните работи на обекта.

Държавна приемателна комисия за издаване на Акт 16 ще работи в събота и неделя, за да може в понеделник – 15 юли, да бъде пуснато движението по последния участък на магистралата.

По време на проверката по цялото трасе  министър Терзиева  и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров се увериха, че всички видове работи, свързани с пътната конструкция, са приключени. Остават малко по обем допълващи дейности като завършване на заешка ограда и почистване. Те не са свързани с директното трасе и ще приключат най-късно до края на днешния ден.

Споделете: