Пускат в експлоатация новия мост над река Стряма, свързващ селата Калековец и Стряма

Новото съоръжение заменя стария мост, аварирал при наводненията през 2007 г.

Новото съоръжение заменя стария мост, аварирал при наводненията през 2007 г.

Строително-монтажните работи на обект „Пътна варианта и мост над река Стряма на път ІІ-56 Брезово – Пловдив при км 84+540“ завършиха, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Проектът е по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“ и е финансиран изцяло със средства от републиканския бюджет. Новото съоръжение е изградено на метри от моста на р. Стряма, който аварира при наводненията през 2007 г.

Мостът осигурява директна връзка на жителите на селата Калековец и Стряма. По него ще преминава и трафикът от АМ „Тракия“ към Раковски. Досега движението се извършваше по обходни маршрути.

В строителните дейности на обекта са инвестирани 3 594 393.08 лв. с ДДС. Изпълнител е „ХИДРОСТРОЙ“ АД. Строителният надзор е осъществен от „ПЪТКОНСУЛТ 2000“ ЕООД. Техният договор е за 33 600 лв. с ДДС.

Строителството включва изграждане на 7-отворно мостово съоръжение с обща дължина 144 м, плочест водосток – 4 м, реконструкция на газопровод и оптичен кабел, пътна варианта с обща дължина 1,5 км, вкл. и 3 пътни кръстовища със селскостопански пътища.

Споделете: