Реализацията на над 130 проекта готви Столична община за програмния период 2014-2020 г.

Общата стойност на проектите по всички програми е над 4 млрд. лв.

Кметът на София Йорданка ФандъковаПовече от 130 проекти за реализация е подготвила Столична община за следващия програмен период 2014 – 2020г.  За да поискаш европейски пари през следващия програмен период, трябва да се подготвиш добре с проекти.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на форум, организиран от Камарата на строителите в България «Строителството през 2014 г. – перспективи и предизвикателства», съобщиха от пресцентъра на общината.

Общата стойност на всички тези проекти по различни програми е около 4 млрд. лв. Приоритетите ни са ясни – метрото, градския транспорт, втората фаза за интегриран градски транспорт, канализация, изграждане на инсталация в „Топлофикация София”.

Много важни са проектите за енергийната ефективност на жилищните сгради. Настоявам София да има отделно място, отделна мярка, защото в София има повече от 200 хил. панелни жилища. Столична община подготви проекти за всички типове панелни жилища. Важно е големите градове да получат подобаващо място, пропорционално на своите жители.

Има готовност с проекта за третия метродиаметър. Стойността e около 620 млн. евро. Метрото е проект за всички граждани на София, а и не само на София.

Споделете: