Ремонтират 21 моста в столицата до края на годината

Разработени са инвестиционни проекти и за 9 надлеза

Ремонтират 21 моста в столицата до края на годината

4 милиона лева ще струва възстановяването и реконструкцията на 21 моста, които  са включени за ремонт в строителната програма на Столичната община през тази година. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Към момента е завършен ремонтът на 4 от мостовете на надлез Надежда и предстои работа по други два моста на надлез Надежда. Ремонтирана е и пешеходната пасарелка на ул. „Панчовица”.

Продължават ремонтните работи на две от мостовете в с. Владая – над Владайска река по ул. „Сребрист бор“ и над река Суха лешница по ул. „Подкраище“. Мостът над река Владайска е с гарабит 10. 20 м., с две пътни платна и тротоари с широчина 1.5 м. Съществуващото корито на реката ще се коригира с подпорни стени. От страна на крайречната улица тротоарите ще осигуряват достъпна среда.

Продължават строителните работи и моста над река Суха Лещница във Владая. Изместен е водопровода по конструкцията на моста. Предстои полагане на хидроизолация и полагане на асфалтова настилка от плътен асфалтобетон.

Продължават също и строителните работи на два моста над река Лесновска при с. Челопечене и на два пешеходни моста над река Владайска.
Предстои ремонт на мостове в кв Княжево, район Нови Искър , Кремиковци и по ул. «Одеса» над река Владайска.

Столична община е разработила инвестиционни проекти и за 9 надлеза – по Цариградско шосе, бул. Ботевградско шосе и при Захарна фабрика. Изграждането им ще се осъществи чрез съфинансиране от ЕИБ.

Споделете: