Ще ремонтират и кръговото кръстовище при Руски паметник в столицата

Столичани имат възможност да изберат вида на пътната настилка

Визуализация на кръстовището, на която се вижда как би изглеждало то, ако се изпълни с асфалтови пътни платна

Столична община предвижда да се извърши ремонт и на кръговото кръстовище при Руски паметник, съобщиха от общинския пресцентър.

Целта на ремонта е подобряване на състоянието на едно от ключовите кръстовища в града. В центъра му  е разположен Руски паметник, който е част от културно-историческото наследство на столицата, а околното пространство е сред паметниците на градинското и парковото изкуство в София.

Ремонтът няма да  промени характера на кръстовището. Предвижда се цялостно обновяване на транспортната инфраструктура, в тази част и на пътната настилка. Тя може да бъде изпълнена с нова асфалтова или паважна настилка.

Представяме визуализация на кръстовището, на която се вижда как би изглеждало то, ако се изпълни с асфалтови пътни платна.

Всички столичани и гости на града имат възможност да изберат  вида на настилката като гласуват на интернет страницата на Столична община http://blog.sofia.bg/ – рубрика Анкета.

През 2010 г. Руски паметник бе реставриран по столична програма „Култура”. Околното пространство е възстановено и обновено през 2011г.

Споделете: