Благотворителната инициатива на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш” е събрала над 280 000 лв. до момента

Кампанията продължава до края на януари

 

До момента са събрани над 284 398 лв.  от четвъртата дарителска кампания на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш” 2012 г., като близо 70% от сумата е за здравни проекти, съобщиха от пресцентъра на банката.

Средствата са набрани от лични дарения на 2400 служители на Групата Райфайзен и банката, която за всяко направено дарение е добавила по още 100 лв.

Инициативата “Избери, за да помогнеш” и дарителската й платформа продължават да бъдат активни за външни дарители – граждани и фирми, които искат да направят благотворителен жест.

24-те проекта, включени в инициативата имат за цел да решат значими проблеми от сферата на здравеопазването, социалната сфера, културата и образованието, и опазването на околната среда.

Активната дарителска кампания на Райфайзенбанк продължава до края на януари 2013 г. като всеки може да подкрепи каузите, чрез дарение през сайта на кампанията www.izberi.rbb.bg или чрез SMS.

В набраната до този момент сума не са включени средствата от дарители, които са превеждали средства директно на организациите, както и даренията чрез SMS.

Сайтът на инициативата www.izberi.rbb.bg ще остане активен и след публичното отчитане на набраните средства по време на кампанията, което ще се проведе в началото на февруари 2013 г.

На сайта ще се поместват и отчетите на организациите, включени в кампанията, за това как са изразходвали дарените средства.

Споделете: