Булевард „Черни връх“ в столицата става 4-лентов

Булевардът е затворен за движение в отсечката от ул.”Сребърна” до ул.”Филип Кутев” до 30 ноември

От днес, 15 октомври, започват строително-монтажните работи в изпълнение на проект за реконструкция и разширение на участък от бул.”Черни връх” от ул.”Сребърна” до ул.”Филип Кутев”.

Заместник-кметът на София по направление транспорт и транспортни комуникации Любомир Христов представи проекта за реконструкция на новия участък от булеварда. Това е първия етап от разширението на булеварда между ул.”Сребърна” и Околовръстен път.

Срок на изпълнение на обекта е 30.11.2012г.

Проектът предвижда изграждане на нов канален клон по ул.”Сребърна”, нови канални връзки по бул.”Черни връх”. Изпълнение на ремонт на водопровод и нови водопроводни връзки по бул.”Черни връх”.

Ще се извърши и подмяна на пътната настилка по бул.”Черни връх” от ул.”Сребърна” до бул.”Тодор Каблешков”.

Ще се направи още ремонт и разширение на кръстовището на бул.”Черни връх” – ул.”Сребърна”.

След реконструкцията бул.”Черни връх” ще бъде с четири ленти (две платна по две ленти в посока), както и с ремонтирано улично осветление. Ще има и нови тротоари от унипаваж.

 Стойността на обекта е 1 900 000 лв.
Любомир Христов посочи, че до улица „Филип Кутев” не са разходвани публични средства за отчуждаване, тъй като собствениците на терените, оценявайки факта, че инвестициите на общината подобряват достъпа до техните имоти, са оформили процедура на дарение на тези терени.

Споделете: