В Катар продължават преговорите за строителството на скоростния път Русе–Свиленград

Търсят се  възможности за участие на български строителни фирми в катарски инфраструктурни проекти

На 11 и 12 ноември министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, придружена от бизнес делегация, е на работно посещение в Катар, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

В столицата Доха регионалният министър ще продължи преговорите за проекта за строителство на скоростния път Русе–Свиленград.

На срещите с катарската търговско-промишлена палата ще бъде поставен въпросът за достъпа на български фирми в страната. През 2022 г. Катар ще бъде домакин на Световно първенство по футбол, във връзка с което е предвижда изграждането на големи строителни обекти.

По време на посещението си министър Лиляна Павлова разговаря с министъра на общините и планирането на Катар шейх Абдулрахман ал Тани, както и проведе срещи с експерти от градското планиране на Катар.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова беше приета и от престолонаследника на Катар шейх Тамим бин Хамад ал-Тани.

На срещата бяха обсъдени актуалните проекти между двете държави и бе потвърдено намерението на катарската страна те да бъдат доведени до край. Беше дадена висока оценка от нивото на двустранния диалог, който отбелязва значителен ръст през последните години.

Българската страна получи гаранции, че на нашите компании ще бъдат предоставени най-благоприятни условия за установяване на контакти с техни партньори с Катар.

Споделете: