Готови са около 30% от новото кръстовище на 2 нива при Семинарията в столицата

Очаква се съоръжението да бъде готово напълно до края на м. юли
 Очаква се съоръжението да бъде готово напълно до края на м. юли

Вече се работи по следващите етапи от проекта за изграждане на кръстовище на две нива при Семинарията на булевардите “П.Яворов“ и „Стоян Михайловски“. Досега при строителните работи са изпълнени 1.5 км водопровод, 1 км канализация и около 800 м електропреносна мрежа. Повече от половината от конструкцията на пешеходния подлез е готова и продължава работа по останалата част. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на строителството на кръстовището в присъствието на заместник-кмета по транспорт Любомир Христов и районния кмет Любомир Дреков, съобщиха от пресцентъра на Столична община..

В момента се изграждат подпорните стени и подходи към мостовото съоръжение за новото кръстовище.

Предвижда се съоръжението да бъде завършено до края на юли.
На естакадата ще бъде изградена шумоизолираща стена, ще бъде изпълнено и художествено осветление, каза също кмета Фандъкова. По думите й за сметка на изпълнителя съм поискала да бъде възстановена оградата на Семинарията.

Моята задача е да контролирам изпълнението на големите обекти, за да може да се работи бързо, качествено и чисто, каза кметът на София. Поисках да се работи с удължено работно време , за да може при спазване на изискванията за качество да приключат ремонтните дейности на обекта, тъй като движението безспорно е затруднено, посочи също Фандъкова.

След февруари автомобилите ще се движат в едно платно и по „Симеоновско шосе”, и по ул. „Стоян Михайловски”, защото е трябва да започне монтажът и се препоръчва да се използват алтернативни маршрути.

След приключване на проекта за изграждане на кръстовище на две нива при Семинарията времето за преминаване ще се съкрати до пет пъти аналогично на решението, което се получи на предишното кръстовище на Телевизионната кула и вече може да се оцени ефектът от инвестицията, каза Любомир Христов, заместник-кмет на Столична община.

Кметът Фандъкова разказа, че се работи по проекта за регулация на пробива покрай болница „Токуда” до ул.„Сребърна”, така ще продължи връзката с Околовръстен път. Следващият етап от проекта е разширението на бул. „Черни връх”. Проектираме цялостно и изпълняваме поетапно. Така ще се изгради цялостна връзка, която ще направи движението по-удобно, посочи също Йорданка Фандъкова.

Споделете: