Деца създават проект на нова детска площадка

Модернизирането на район Панчарево-Плажа стартира с новата градинка

В район Панчарево на столицата децата вече играят в нова площадка, създадена по проект на техни връстници.

Предисторията – ученици от 4-ти клас на Англо-Американското училище в София нарисуваха скици, по които след това архитекти създадоха модела на новата детска площадка в Панчарево.

Градинката беше открита на 4-ти септември от г-н Сичанов – кмет на Панчарево, Ралица Маджарова, директор на дирекция Зелена системаот Столична община, Джим Ъркхарт – директор на Англо-Американското училище и директорките на детската градина и читалището в общината.

Децата веднага изпробваха съоръженията с уникален дизайн и приказни имена –  Горска колибка, Диви ягодки, Препятствията на гората, Къщичка на дърво и Хълм на приключенията.

“Такъв новаторски подход досега не е прилаган в България, а като се замислим, е напълно логично деца да проектират забавленията за деца” – сподели г-жа Игнатова, отговорник на проекта и бизнес мениджър на Англо-Американското училище в София.

Съоръженията са разположени в зоната за отдих Панчарево-плажа и са на разположение на всички жители и гости на района. Проектът е дарение от Англо-Американското училище и с него стартира модернизацията на над 5000 кв. м. зона.

“Това е чудесен старт на инициативата за придаване на нов облик на тази крайпътна част от район Панчарево-плажа. Целта на общината е да създаде нови условия за спорт и почивка на различни възрастови групи – надяваме се и други компании и съмишленици да последват примера на Англо-Американското училище и да се включат в инициативата.” – коментира кметът на Панчарево, г-н Сичанов.

Споделете: