До края на седмицата пускат кръговото кръстовище в район Витоша на столицата

160 000 лв. струва новото кръгово

Очаква се  утре да приключат строителните дейности на кръговото кръстовище в район „Витоша” с изключение на хоризонталната маркировка. Това каза пред журналисти Любомир Христов на инспекцията на изграждащото се кръгово кръстовище на улиците Александър Пушкин”, „Даскал Стоян Попандреев” и „Иваница Данчев” в район „Витоша”.
Идеята за изграждането на кръговото кръстовище на това място се поражда след  тежък пътен инцидент през миналата година.
Цялата реконструкция струва 160 000 лева, включително и инженерната инфраструктура.
В момента се правят проекти за още пет кръгови кръстовища, сред които в „Люлин” и „Овча купел”, както и на други места, където има възможност за осъществяването на такива инфраструктурни проекти.
Друг проект на  Столична община е поставянето на обратни броячи на светофарните уредби. „В момента има 86 кръстовища, на които има такъв тип светофарни уредби и предстои на още 36 кръстовища да бъдат поставени такива” – уточни зам.-кметът.
Кръговото кръстовище в район „Витоша” е изградено за две седмици и предстои до края на тази седмица да бъде пуснато в експлоатация.

Споделете: