До 25-ти октомври приключва проверката на техниката за зимното почистване

Компромис с поддържането на пътищата през зимата няма да има, ще се търси персонална отговорност

Национално съвещание с директорите на областните пътни управления по повод предстоящия зимен сезон проведоха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Лазар Лазаров, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

На работната среща беше обсъдена подготовката и готовността на всяко едно от 28-те пътни управления за сезон 2012/2013 г.

В срок до 25.10.2012 г. трябва да бъде приключена съвместната проверка с Пътна полиция за готовността на техниката по места.

Тази година подготовката започна на ранен етап и очаквам това да се отрази положително на работата през зимния сезон, посочи министър Павлова.

Тя беше информирана, че плановете на пътните управления за зимно поддържане са изготвени и одобрени от АПИ. Регионалният министър призова директорите за навременното подаване на информация за реалната ситуация, тъй като тя е от ключово значение за вземането на своевременно адекватни решения.

Знаем, че когато времето се влоши, няма да ни е лесно. И никой няма да ни благодари, че сме си свършили работата и пътищата са били проходими. От вас зависи безпроблемното предоставяне на информацията, така важна за осигуряване на безопасното пътуване на хората по пътищата, посочи Лиляна Павлова.

Тя беше категорична, че няма да допусне компромис с поддържането на пътищата през зимата. Отговорността за това ще е персонална, допълни тя.

Министър Павлова напомни, че за зимния сезон 2011/2012 г. са разплатени 52.9 млн. лв., а санкциите, наложени на пътно-поддържащите фирми са 780 хил.лв.

Тя посочи, че до първи ноември трябва да бъдат осигурени на 100% необходимите количества инертни материали, както и необходимата техника да бъде разположена на ключовите места по регионите.

 

Споделете: