Завършването на Лот 4.2 на АМ „Тракия” до 31 май още е под въпрос

Има напредък спрямо предходната проверка, но не е достатъчен

Министър Екатерина Захариева провери на 14 април, неделя, работата по последните 34 км от АМ „Тракия”  заедно с  министъра  на транспорта информационните технологии и съобщенията Кристиан  Кръстев, заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Ангел Петров  и председателя на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров. Това съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Има напредък и по-добра  организация в дейностите по  строежа на АМ  „Тракия”, спрямо предходната проверка. Темпът на работа  обаче все още не е достатъчен, за да гарантира довършване на обекта в срок до 31 май.

 

Това констатира  вицепремиерът  и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева  по време на инспекцията на  строителството на  ЛОТ 4.2 на автомагистралата.

Според нея независимо от подобрението има още какво да се желае  при организацията на работата и доставката на инертни материали. Проблемен остава и участък от 304 до 310 км.

„Изискали сме да се достави още техника за натрошаването на инертните материали, както и такава за полагането на циментовата стабилизация  и асфалта”, заяви министър Захариева. Според нея в момента  няма абсолютно никаква друга пречка освен по-добрата организация и доставка на инертни материали, за да бъде готова магистралата за началото на активния туристически сезон.

Най-малко два пъти седмично представители на МРРБ и АПИ проверяват на място изпълнението  на графика, а след  14 дни  вицепремиерът  отново ще направи инспекция  на трасето.

По време на инспекцията изпълнителят е информирал  министър Захариева, че е осигурено финансиране и е постигната договореност следващата седмица да започне разплащането на забавените плащания на доставчиците на услуги.

 

 

Споделете: