Започва Международният технически панаир в Пловдив

Навършват се 120 години от провеждането на първото българско земеделско-промишлено изложение

Днес, 24.09., министър-председателят Бойко Борисов ще открие 68-я Международен технически панаир – 2012 в Пловдив, съобщиха от правителствения пресцентър.

Тази година се отбелязват 120 години от провеждането на Първото българско земеделско-промишлено изложение, чиято мисия да създава нови възможности за развитие на българската икономика и на нейните връзки с бизнеса от Европа и света, продължава и до днес.

Индустрията на инвестиционните стоки поема по нов път като интегрира зелените технологии, нанотехнологиите и информационните технологии във все по- широк периметър от производството.

Промените ще демонстрират участниците в тазгодишния панаир. Машиностроенето, енергетиката, екологията, управлението на водите, строителството, информатиката и ВЕИ секторът са представени със силни експозиции на ЕСЕН 2012.

Това е отражение на цялостната тенденция за развитие на икономиката. В 68-ия Международен технически панаир ще вземат участие над изложители – 731 директни и 504 представени фирми от общо 44 държави.

Акцентите на ЕСЕН 2012 са „зелената” икономика; върховите технологии; подобряване на условията за бизнес в България и амбицията на българските фирми да създават нови разработки.

Президентът на Международната асоциация на изложбената индустрия UFI Ари Бриенен лично ще поздрави ръководството по случай юбилея.

Споделете: