Изцяло реконструират бул. „Драган Цанков“ в столицата

Ремонтът започна днес и трябва да приключи за около 2 месеца

Днес, 8 октомври, започна цялостна реконструкция на бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо Яворов” като част от проекта за изграждане на кръстовището на две нива при Телевизионната кула, съобщи зам.-кметът на София Любомир Христов.

Изпълнението е синхронизирано с изграждането на кръстовището на две нива при Телевизионна кула. Проектът за кръстовището на две нива се изпълнява на инженеринг (проектиране и строителство) и предложенията, които изпълнителят и проектантът са направили за реализация на съоръжението при Телевизионната кула, са дали възможност да бъде спестен финансов ресурс.

Спестените средства ще се използват за пълната реконструкция на бул. „Драган Цанков”, каза заместник-кметът Любомир Христов. Заедно с бул.”Драган Цанков” ще се ремонтира и моста при р. Перловска – кръстовището бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” – бул. „Драган Цанков” – ул. „Граф Игнатиев”.

За по-малко от два месеца бул. „Драган Цанков” ще бъде цялостно реконструиран, посочи Христов. Паважната настилка ще бъде подменена с асфалтова, изгражда се канализация, нови пътни платна, тротоари и улично осветление. Така до края на ноември месец се предвижда да бъде изграден цялостно функциониращ нов булевард.

Общата стойност на двата обекта (кръстовище на две нива при Телевизионната кула и реконструкция на бул. „Драган Цанков” с моста при р.Перловска) е 26 млн. лева.

 Заместник-кметът на София Любомир Христов посочи също че в края на октомври ще бъде пуснато в движение директното трасе по бул. „Пейо Яворов», което ще намали затрудненията при кръстовището на Телевизионна кула.

Споделете: