Инспектираха ремонтирания път между селата Желю Войвода и Завой в общ. Сливен

Стойността на обновения участък – важна връзка между Сливен и Ямбол, е 1.6 млн. лв.

Инспектираха ремонтирания път между селата Желю Войвода и Завой в община Сливен

Днес, 19 май, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Стефан Чайков инспектираха ремонтирания път между селата Желю Войвода и Завой в община Сливен, съобщиха от пресцентъра на МРР.

Трасето е напълно обновено с 1.6 млн.лв., тъй като е важна връзка между Ямбол и Сливен. Продължението на пътя до Ямбол също е ремонтирано със средства от Публичната инвестиционна програма на правителството. Отсечката е връзка и между два първокласни пътя – І-6 – пътя за Бургас и І-7 – Ямбол – Петолъчката и не на последно място обслужва големи села в област Сливен. Министърът бе посрещнат с много настроение от местните жители, които подчертаха, че шосето не е ремонтирано от десетилетия.

Пред журналисти министър Терзиева коментира, че държавата продължава строителството на големите пътни проекти, но за разлика от последните четири години вече се работи и за подобряване състоянието на малките пътища.

„За последните шест месеца съм постоянно на посещения в регионите. В северна България, няколко пъти, вече имах възможността да кажа, доста ясно с факти и примери, че ние никога не сме спирали да работим по АМ „Хемус”, подчерта Терзиева. Тя обясни, че вече е представено трасето на магистралата пред обществеността в Плевен, а преди това на Консултативния съвет към МРР. „Целта ни е догодина по това време да имаме окончателен проект на магистралата от Ябланица до Велико Търново и да започнем поетапно строителството”, посочи регионалния министър.

Терзиева бе категорична, че без готови проекти, без проведени отчуждителни процедури, без Оценка на въздействието върху околната среда няма как да започне строителство на магистралата. „Всеки, който твърди, че днес може да е започнал да строи абсолютно лъже. Ако някои днес искаше да строи магистралата, да я беше проектирал досега, не е имало пречка”, заяви Терзиева.

Министърът съобщи още, че се работи по подготовката на изграждането на четирилентов път между Слънчев бряг и Бургас, като финансирането е заложено по проект „Транзитни пътища VІ“.

„За съжаление предишното правителство не бе заделило и заложило нито лев за строителство на пътя, не е имало никакви инвестиции, не са извършени отчужденията. Аз обясних в Бургас какво предвиждаме, проектиране и догодина ще започнем да го строим“, беше категорична Терзиева.

 

 

Споделете: