Какво се случва днес на архитектурната седмица?

Как архитектурата се среща с музиката и още…

Седмицата на архитектурата в София продължава, а какво включва програмата на Sofia Architecture Week 2012 за 29 ноември, ви представяме с няколко анонса:

Работилницата за детски площадки My Dream Playground

29.11.12 13.00 – 14:00 – НДК, етаж 0, фоайе

Вслушваме ли се наистина в децата си? Опитваме ли се да ги разберем?

Работилницата за детски площадки My Dream Playground е адресирана към архитекти, дизайнери и всички, които искат да работят с деца. Целта е да се намери пресечната точка между реалните желания за игра на децата и формалната дизайнерска работа при проектирането на детски площадки.

Участниците ще усвоят нови начини за работа с деца и ще се научат да въвличат децата при вземането на решения, касаещи тяхната лична среда. Крайната цел е детските площадки да се проектират съвместно между дизайнери и деца в едно идеално творческо сътрудничество.

Работилницата е международна, работният език е английски, а домакини ще бъдат Turkan Firingi, Elif Kayran и Георги Станков. Те ще споделят своя опит в работата с деца от гледна точка на науката социология.

………………………………………………

29.11, 17:00 – Бетахаус&dontDIY, Работилница Архитектура търси – театър, под ръководството на  Младен Алексиев

……………………………………………….

Презентации в панела Архитектурата търси музика:  

29.11, 18:30-21:00 – НДК, ет.5, зала 7

Музика е третият от четирите тематични панела на SAW12 (останалите са Сцена, Образи и Градска среда). В рамките на един ден (четвъртък, 29 ноември) ще се опитаме да съберем достатъчно материал за дискусия на тема Архитектура търси музика в рамките на общата тема на тазгодишния фестивал Архитектура търси култура.

Презентация на фирма Стивокс

 29.11, 19:00-19:30 – НДК, етаж 5, зала 7

Фирма Стивокс е основана през 1994 г. и в момента се занимава основно с архитектурна акустика и шумоизолация. На SAW12 инж. Стойчо Христев, основател на фирмата, ще изнесе презентация, на която ще разкаже за връзката между пространство, акустика и предназначение на сградата. Ще даде примери от катедрали до стадиони, за да покаже как всяка сграда е подходяща за определен тип звуци.

Презентация на ADBR Architetti Associati –  Паоло Десидери

 29.11, 19:30 – НДК, етаж 5, зала7

Паоло Десидери е един от основателите на ADBR Architetti Associati – студио, създадено през 1982 от четирима състуденти и превърнало се в една от най-успешните архитектурни фирми в Италия днес. Започнали с концептуални и теоретични проучвания, сега ADBR се занимават основно с големи инфраструктурни и културни проекти – гари, метростанции, опери и музеи.

Фирмата е силно фокусирана върху връзките между архитектурата и инженерните дейности. И вероятно заради това печели наградата EUROSOLAR за биоклиматична архитектура.

Значими проекти на студиото са новата опера във Флоренция, големи обекти в Рим – като гара Tiburtina, множество метростанции, реконструкция на археологически музей, крайбрежна улица в Петербург, високоскоростна гара в Мароко и опера в Казахстан.

Цялата програма можете да видите ТУК!

Споделете: