Кампанията „БЛАГОДЕТЕЛ“ с първа награда на European CSR Awards България

Кампанията е съвместен проект на Банка Пиреос България и УНИЦЕФ България

Съвместният проект на Банка Пиреос България и UNICEF  –  „БЛАГОДЕТЕЛ“, спечели първа награда в категория „Големи предприятия“ на Европейските отличия за корпоративна социална отговорност „Вдъхновяващи партньорства за иновации и промяна“.

Това съобщиха от пресцентъра на банката.

Наградите се провеждат за първи път в България и са организирани от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Наградата бе връчена на г-н Емил Ангелов,заместник главен изпълнителен директор на Банка Пиреос България и на г-жа Таня Радочой, представител на УНИЦЕФ за България, от г-н Патрик О`Мейра, Директор на Business in the Community.

Отличените компании ще представят страната ни на общоевропейска церемония на European CSR Awards, която ще се проведе в Брюксел през месец юни.

Глобалният договор на ООН стартира в България през януари 2003г. под егидата на президента Георги Първанов. Инициативата обединява на доброволен принцип широк кръг компании и организации, приели принципите на отговорното корпоративно гражданство.

Европейските КСО отличия се организират в 29 страни, с подкрепата на Европейската комисия. България е на второ място в класацията по брой кандидатури с 53 заявки от 13 сектора на икономиката в конкурса за първите Европейски награди в областта на корпоративната социална отговорност.

Програмата „ БЛАГОДЕТЕЛ“ на Банка Пиреос България и УНИЦЕФ България работи вече трета година. Целта е чрез дарение през дебитни и кредитни карти на банката да бъде осигурена подкрепа за проектите на УНИЦЕФ, за да могат българските деца да растат здрави, образовани, информирани, социално активни и в сигурна семейна и обществена среда. Същевременно програмата подпомага популяризирането на редовното дарителство  и изграждането на зряла дарителската  култура в  България.

„Стани благодетел е уникално съчетание на традиционните функции на банков платежен инструмент и редовното дарителство. С дарителската дебитна карта картодържателят дарява 0.10 лв. с всяка извършена транзакция, а с дарителската кредитна карта – 0.10 лв. с всяка извършена транзакция, като Банката удвоява неговото дарение, добавяйки още 0.20 лв.

“ Ние вярваме, че когато човек помага от сърце, жестът му има силата да променя съдби. Тази награда е чест и отговорност, която ни задължава в началото на третата година на нашето партньорство с УНИЦЕФ да поемем ангажимент за дългосрочно сътрудничество, което сме сигурни, че ще доведе до реални промени в нашето общество“, коментира г-н Емил Ангелов, заместник главен изпълнителен директор на Банка Пиреос България.

„Бих искала да благодаря на журито, както и да поздравя всички участници и финалисти в European CSR Awards България. Ние от УНИЦЕФ сме привилигировани да виждаме често как нашите партньори побеждават, защото ги избираме внимателно и защото имаме мисия, която ни вдъхновява“, заяви г-жа Таня Радочай, представител на УНИЦЕФ за България.

Споделете: