Кредитиране по програма JEREMIE започва Fibank

Лихвите по  кредитите за финансиране на проекти за малки и средни предприятия са над два пъти по-ниски от пазарните нива

 

Fibank (Първа инвестиционна банка) започва кредитиране при облекчени условия по програма JEREMIE, съобщиха от пресцентъра на банката.

Инициативата е насочена изцяло към финансиране на проекти за малки и средни предприятия, като лихвите ще бъдат повече от два пъти по-ниски от пазарните нива, между 3% и 4,5%.

В началото на годината Fibank (Първа инвестиционна банка) подписа договор с Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) по програмата JEREMIE, която предоставя финансиране в подкрепа на българските фирми.

Кредитите предоставяни по програма JEREMIE са предназначени за инвестиционни и оборотни средства със срок между 12 месеца и 10 г. Fibank (Първа инвестиционна банка) предоставя на фирмите и гратисен период до 24 месеца, като няма такса за ангажимент, както и комисионна за предсрочно погасяване.

„Кредитите ще бъдат предназначени за микро, малки и средни предприятия от различни сектори на българската икономика с някои изключения, като ресурсът ще се разпределя в зависимост от техните нужди и предвиждани инвестиции през следващите две години”, обясни Гергана Праматарова, директор „Външни партньори, европрограми и кореспондентски отношения” във Fibank (Първа инвестиционна банка).

От кредитиране по програмата няма да могат да се възползват представителите на секторите – рибарство и аквакултури, селскостопанство, въгледобив, както има и частични ограничения за транспортния сектор, преработката и търговията със селскостопанска продукция.

Споделете: