ЛОТ 2 и ЛОТ 4 на АМ „Струма” се строят по график

Вторият Лот на магистралата ще е готов през март 2015 г., а Лот 4 още през октомври тази година

mrr-1

20 % от строителството на Лот 2 на автомагистрала „Струма” е вече изпълнено, всички строителни дейности се изпълняват по график. Това стана ясно по време на инспекцията на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, съобщиха от пресцентъра на МРР.

Министрите провериха напредъка на строителните дейности, както и археологическите работи на три археологически обекта по трасето.

„Имаме уверението на изпълнителя, че двата участъка ще бъдат завършени в срок”, съобщи по време на проверката регионалният министър Десислава Терзиева.

„Изпълнението на участъка от Дупница до Благоевград върви координирано и с работата на археолозите по трасето”, обясни още Терзиева и подчерта, че има уверението и на археолозите, че ще приключат дейност в срок, за да не се забави изграждането на магистралата.

Срокът за завършване на втория лот на аутобана е месец март следващата година, стана ясно още по време на инспекцията, а за Лот 4 „Сандански–Кулата“ – октомври тази година.

За финансиране на спасителни археологически дейности на 14 археологически обекта по протежение на трасето са осигурени 4.7 млн.лв.

„Работи се в края на лятото – началното на есента да стартират тръжните процедури за двата пътни участъка на Лот 3 на АМ Струма, като в момента се проектира идейното трасе и се подготвя тръжната документация”, съобщи министърът.

На въпрос на медиите за участък 2 на Западна дъга на Софийски околовръстен път, министър Папазов заяви: „Не сме се отказали от обекта“. Той разясни, че при невъзможност да бъде завършен до края на 2015 г., ще бъде фазиран за следващия програмен период.

Споделете: