Магистрала „Люлин“ нараства с още 3 км

60 млн. лв. и 22 месеца за новото съоръжение

На 22 август министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова участва в церемонията, с която се постави началото на изграждането на 3-километров участък от западната дъга на софийския околовръстен път.

Път ІІ-18 „Софийски околовръстен път в участъка от км 59+400 до км 61+629.18 и от км 0+000 до км 0+780“  се съфинансира от Кохезионния фонд на ЕС чрез ОП „Транспорт”.

Отсечката е продължение на магистрала „Люлин“ и е част от Европейския транспортен коридор № 4, свързващ Видин с Кулата. С изпълнението на обекта ще се осъществява връзка от и към Сърбия с изграждащия се магистрален пръстен в България.

На участъка ще бъдат изградени три големи съоръжения с обща дължина 945 м – кръгово движение при бул. „Царица Йоана”,  пътен възел на 3 нива при пресичането на булевард „Сливница”, което е и най-сложното съоръжение от обекта и нов мост над р. Какач.

“Проектът ще се изпълнява в следващите 22 месеца. Инвестицията е близо 60 млн. лв. за строителството и отчуждаване на имоти. Но всеки лев от тях си заслужава, защото всички преживяваме този тежък трафик“, каза министър Павлова.

Споделете: