Магистрала „Тракия“ вероятно ще е напълно готова до началото на лятото

Постигнато е споразумение с финансираща институция за осигуряване на оборотни средства за разплащане с доставчиците

Около 75 % от строително-монтажните работи на ЛОТ 4 на АМ „Тракия“ вече са изпълнени и има реални шансове магистралата да е готова до началото на лятото.

В това се увери при последната си инспекция като министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова днес, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Министърът в оставка  заедно с председателя на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров, обходиха трасето и се увериха във възстановения ритъм на работа по обекта.

Има реални шансове участъкът да бъде завършен в срока по договора, но това означава, че строителят трябва да се мобилизира на 200 процента и да използва всеки хубав ден за работа на три смени, коментира Павлова.

По информация, докладвана й от изпълнителя на обекта, вчера е постигнато споразумение с финансираща институция за осигуряване на оборотни средства за разплащане с доставчиците и за безпроблемно осигуряване на материали.

Това, което виждам днес – а именно, че подготвените участъци вече се асфалтират, ми дава основание да очаквам спазване на срока. От всички 35 съоръжения – мостове, надлези и подлези, само две още не са готови, но видях, че усилено се работи по тях.

Споделете: