Министър Павлова: „Картата на Северна България ще придобие друго измерение”

 След около година и половина стигаме безпроблемно до „Дунав мост“ 2

Днес, 26 октомври, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова сподели в предаването на БТВ „Тази сутрин“, че „като цяло инфраструктурата в Северна България не е в най-доброто състояние, това е безспорен факт и няма причина да го крием“. Поводът за това изказване бе откриването на „Дунав мост” 2.

„Започваме ремонти и рехабилитация в района – в ход са тръжни процедури за обходите на Монтана и Враца. Това са едни малки околовръстни, с които целим да извадим целия транзитен трафик от двата града. ”- обясни строителният министър.

„Това са два много важни проекта, които  бяха в резервния списък, тъй като нямаше средства за тях.

Но благодарение на средствата, които ние спестихме от тръжни процедури, имаме възможност и проектите от резервния списък да ги включим. Затова вече проведохме търгове и се надявам март месец да започне работата по тези два обхода.” – отбеляза още министър Павлова.

На въпрос  кога може да приключи строителството на моста, кога можем да очакваме, тръгвайки от София, да стигаме до „Дунав мост“, Лиляна Павлова посочи:

„Около година и половина ще ни трябва, за да завършим тези два проекта. Паралелно с това довършваме и проекта за Мездра-Ботевград. Това е изключително тежък участък, за там трябват много съоръжения, много мостове, неговата индикативна стойност е около 300 милиона само за този участък, така че инвестицията там е сериозна”.

По думите на министър Павлова  сега повереното й ведомство все още работи предимно в Южна България – по магистралите Тракия, Марица и Хемус.

Въпреки това след 2013 г. „картата на Северна България ще придобие друго измерение”, увери Павлова.

Споделете: