Награда за изграждане на положителен образ на жените в рекламата получи УниКредит Булбанк

Конкурсът е организиран  от  Информационното бюро на Европейския парламент в България

Голямата награда за изграждане на  положителен образ на жените в рекламата и маркетинга в конкурса на Информационното бюро на Европейския парламент в България бе присъдена на телевизионната реклама „Истинските герои – Моят личен банкер“ на УниКредит Булбанк, съобщиха от пресцентъра на банката.

Наградата е под патронажа и на Кристалина Георгиева, член на Европейската комисия.

Призът беше връчен в края на миналата седмица на Андреа Казини, заместник-председател на Управителния съвет и главен оперативен директор на УниКредит Булбанк от Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

Наградата се организира от Информационното бюро на ЕП в България в сътрудничество с европейските депутати Мария Габриел и д-р Антония Първанова, членове на Комисията за правата на жените и равенството между половете на ЕП

Базиран на концепцията за „Истинските герои“ на УниКредит Булбанк, награденият клип „Винарска изба“ представя реална история с клиент на банката. В ролята на личен банкер влиза служител от банката,  избран след отворен вътрешен кастинг, в който участваха над 100 банкери. Трудната финална селекция бе направена от режисьора на клипа.

„В УниКредит Булбанк работят около 70% дами, а сред тях има и много мениджъри на ключови позиции. За нас е още по-голяма чест да получим признанието на Информационното бюро на Европейския парламент именно, защото отговаря на реалността в банката.

УниКредит развива различни програми, с които да подкрепим дамите в банката в израстването в кариерата, но и в осигуряването на баланс в личния и професионалния живот“, каза Андреа Казини.

Спомням си, че имаше дискусия по темата „мъж или жена в ролята на личния банкер“.  В крайна сметка решихме, че няма особена нужда да следваме стереотипите и можем да покажем нещата както са в реалния живот  – по-голямата част от колегите в банката на тази позиция са жени, следователно и личният банкер в първата ни реклама за малък бизнес тази година беше жена“, коментира Кирил Бъчваров, директор на управление „Бизнес комуникации“ на УниКредит Булбанк.

В същата категория за рекламна кампания, която изгражда положителен образ на жените в рекламата, беше номиниран и рекламният клип на УниКредит Булбанк за депозит Подръка „Истинските герои – Моята майка“.

 

 

Споделете: