Наесен изцяло ново пешеходно пространство в центъра на столицата

Започва реконструкция на бул. „Витоша“ в участъка между Съдебната палата и бул. „Патриарх Евтимий“ тази година

 

Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти при проверка на работата на общинското предприятие „Паркове и градски градини”. Наесен ще имаме изцяло ново пешеходно пространство в центъра на града, което от следващата година да бъде поддържано от общинското предприятие „Паркове и градини”, каза тя.

„Проектът за промяната в този участък е готов. До месец очаквам да започне реконструкцията на цялото пространство. Не само това, което бяхме обявили и което е в задачата на изпълнителите на метрото, но и останалата част, за която в момента ще се консултира процедурата в Агенцията за обществени поръчки. Ако имаме възможност, е безсмислено да правим само едната част, по-добре общината да добави необходимите средства, за да може да се прави всичко нацяло, добави Фандъкова.
Над 3 млн. лв. ще са необходими по предварителни данни за ремонта. „Ще имаме възможност да се справим с тази задача, стига колегите да се справят с процедурите, за да може  Общинският съвет да приеме проекта и да се направят процедурите за избор на изпълнител”, отбеляза още столичният кмет.

 

Споделете: