На 23 април започва строителството на метрото от „Младост 1“ до Бизнес парк София

През м. май ще бъде обявен търг за изпълнител на следващата станция по бул. „Черни връх“

На 23 април ще започне строителството на метрото от „Младост 1” до Бизнес парк София. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно с шефа на групата на ЕНП в Европарламента Джоузеф Дол и изпълнителният директор на „Метрополитен” инж. Стоян Братоев посетиха столичното метро и неговия център за управление в събота.

Първата копка на новата отсечка ще бъде на 23 април, а през следващия месец ще бъде обявен и търг за избор на изпълнител за изграждането на следващата станция на метрото на бул. „Черни връх“ – от метростанция „Джеймс Баучър“ до улица „Сребърна“.

Фандъкова показа подземната железница на шефа на групата на ЕНП в Европарламента Джоузеф Дол, който  си купи билетче и се повози в столичното метро.

„Сърцето ми се изпълва истински, когато виждам готовото софийско метро и щастливи хора, които го използват“, каза той.

Проектът за софийското метро е най-големият инфраструктурен проект, който се реализира с европейско финансиране чрез ОП „Транспорт”.

Джоузеф Дол още заяви, че  „зелена е светлината” по отношение изграждането на заводът за механично-биологично третиране на битовите отпадъци на София, който е част от проекта за интегрирана система за третиране на битови отпадъци на Столична община.

Проектът се финансира чрез ОП „Околна среда”. Джоузеф Дол посочи, че България трябва да се гордее с управлението на европейските средства. Инвестициите в големите проекти са много важни и трябва добре да се предвидят, защото те имат значение за развитието на града и за данъците на гражданите, посочи Дол.

Подкрепата на Брюксел е много важна, това означава реално развитие и резултати, каза също кметът на София.

 

Споделете: