Нови кредити за земеделски производители предлага Fibank

Отпускат се  кредитни средства преди стартиране на Кампания 2013 по СЕПП и преди изплащането на субсидиите за Кампания 2012

 

„Кредит за земеделски производители на база субсидии по СЕПП 2013 г.” е новият продукт на Fibank (Първа инвестиционна банка), съобщиха от пресцентъра на банката.

Размерът на кредита се определя на база на полученото подпомагане по СЕПП (Схема за единно плащане на площ) за предходната година.

Тази година земеделските производители ще могат да ползват кредитни средства от Fibank преди стартиране на Кампания 2013 по СЕПП и преди изплащането на субсидиите за Кампания 2012.

„Кредитът е предназначен специално за нуждите на земеделските производители, които получават своите субсидии на база обработваеми площи и имат нужда от оборотни средства или планират други необходими инвестиции за своята дейност.

Готови сме веднага да отпуснем кредити на земеделските производители до 100% от получените през 2012 г. субсидии на база СЕПП. При представяне на удостоверение от Държавен фонд „Земеделие” за определените субсидии през 2013 г. можем да увеличим размера на предоставеното финансиране”, обясни Надя Кошинска, директор „Кредитиране на малки и средни предприятия” във Fibank (Първа инвестиционна банка).

Споделете: