Нови цени за паркиране в буферните паркинги на столичното метро

Притежателите на карти за всички линии на градския транспорт паркират безплатно в рамките на работното време на метрото

От днес, 1 февруари, се въвеждат  нови цени и условия за паркиране в трите буферни паркинги на столичното метро, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Притежателите на редовна персонализирана месечна, тримесечна, шестмесечна или годишна карта за всички линии на обществения транспорт ще могат да използват картата и за паркирането на един автомобил в паркингите безплатно в рамките на работното време на метрото.

Всеки следващ час след края на работното време /0.00 ч./ ще се таксува по 0.50 лева на час до началото на работното време /5.00 ч./.

Притежателите на друг тип абонаментни карти за обществения транспорт или на билети за метро ще могат да паркират безплатно до два часа, а всеки следващ час ще е на цена от 0.50 лева. Цената за паркиране на буферен паркинг без ползването на услугата „Паркирай и пътувай със софийското метро” ще е 1.00 лев на час.

За да се ползват новите цени и услуги за паркиране на пътниците в обществения транспорт е необходимо всеки да представя билета за паркиране и превозния си документ в пунктовете за продажба на билети в метростанцията.

В зависимост от вида на картата, пътникът ще получава и бонусите за престоя на автомобила му в паркинга.

Пътниците, които паркират автомобил в един от трите буферни паркинга, могат да използват и услугата „паркиране” в комплект с двупосочен билет за метрото, която дава възможност за паркиране и пътуване в две посоки в рамките на 2 часа за 2 лева.

Цена за паркиране, както и възможността за ползване на другите услуги за паркиране в комбинация с карти за градския транспорт стават чрез билетните каси на метростанциите от 6.00 до 22.00 ч., както и в касите, разположени в буферните паркинги на бул. „Цариградско шосе”, бул. „Черни връх” и бул. „Ломско шосе” от 5.00 до 6.00 ч. и от 22.00 до 24.00 ч.

Времето за напускане на паркингите след плащането на цената за паркиране е 20 минути.

Споделете: