Обсъждат възможността летище Пловдив да стане партньор в европейски проект

Идеята е разглеждана в рамките на международния форум „Иновации и създаване на световна мрежа от градове и компании“

Летище Пловдив може да  стане партньор в европейски проект за създаването на мрежа от градове за развитието на панаирен и конгресен туризъм.

Такава възможност е била обсъдена по време на дискусиите с участието на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в рамките на международния форум „Иновации и създаване на световна мрежа от градове и компании“, съобщиха от пресцентъра на МТИТС.

Събитието се проведе в Монца, Италия, а в българската делегация участваха Христина Колева, директор в Международен панаир Пловдив и Дойчин Ангелов, изпълнителен директор на летище Пловдив.

„Съчетаването на богато историческо наследство и големите традиции в провеждането на международни панаири, превръща Пловдив в атрактивна дестинация за организирането на бизнес срещи и инвестиции”, каза Ивайло Московски.

По думите му летище Пловдив е в състояние да предложи качествено обслужване и да отговори на нуждите както на операторите на редовни линии, така и за организирането на чартъри.

„Надяваме се, че наличието на аерогара в региона и нашата ангажираност в инициативата, ще помогнат за по-доброто позициониране на Пловдив на международния пазар”, допълни министър Московски.

В рамките на събитието министър Ивайло Московски представи възможностите за инвестиции в нашата страна, като бе акцентирано на публично-частното партньорство като успешен механизъм за развитие на големи транспортни обекти.

Обсъдени бяха и възможностите за облекчено кредитиране и европейско финансиране за проекти в сферата на иновациите в предприятията и градската среда.

Сред целите на международния форум в Монца е установяването на постоянни контакти между градове, които да обединят усилията на държавния и частния сектор при реализирането на съвместни проекти и намирането на възможности за бизнес и партньорство. Участие във форума взеха представители на правителствата на европейски държави, предприемачески мрежи и консорциуми.

Споделете: