Откриват официално обновения център на гр. Дупница

Реконструкцията е на стойност около 3 млн. лв.

Днес, 14 ноември, премиерът Бойко Борисов ще открие реконструираната централна част на град Дупница, съобщиха от правителствения пресцентър.

Проектът “Архитектурно и благоустройствено оформление на широк център на гр. Дупница” е на стойност  3 085 915.24 лв., от които  2 931 310.89 лв. са безвъзмездна финансова помощ  по Оперативна програма „Регионално развитие” и 154 604.35 лв. са съфинансиране от община Дупница.

Със средствата е извършен ремонт и реконструкция на Централната градска част и широкия център на гр. Дупница; изграден е фонтан;  рехабилитирана е улична мрежа; обновени са детски площадки и е изградена една нова; поставени са енергоспестяващо осветление и система за видеонаблюдение.

По време на визитата си в Дупница премиерът Борисов ще посети и обновената сграда на гимназия „Христо Ботев“.  Училището е едно от 7-те учебни и детски заведения, ремонтирани по проект “Да посрещнем предизвикателствата на новия свят” по Оперативна програма  „Регионално развитие“ и е на обща стойност над 5 млн. лева.

Преди посещението си в град Дупница министър-председателят ще направи проверка на хода на строителните дейности на ЛОТ 1 на АМ „Струма“ ( Долна Диканя-Дупница).

Премиерът ще бъде придружаван от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Споделете: