Откриха модернизираната болница в гр. Гоце Делчев

Проектът е изпълнен с финансиране за над 3 млн. лв по  ОП „Регионално развитие”
Проектът е изпълнен с финансиране за над 3 млн. лв по  ОП „Регионално развитие”

Днес, 7 февруари, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева официално откри модернизираната МБАЛ „Иван Скендеров” в гр. Гоце Делчев, съобщиха от пресцентъра на МРР.

Министърът поздрави ръководството на болницата за успешно изпълнения проект, финансиран с над 3 млн. лв. по ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г.  В изпълнение на проекта е доставена нова високотехнологична медицинска апаратура за образна диагностика, лечение и лабораторни изследвания. Терзиева подчерта, че от възможността за качествено диагностициране и лечение ще могат да се възползват над 70 хиляди жители от региона, без да се налагат да пътуват, за да търсят медицинска помощ в Благоевград или София. Това е една от многото стъпки за преодоляването на различието на регионите, което е приоритет на правителството, каза министърът.

Пред медиите Терзиева обобщи, че здравеопазването е ключов приоритет и през новия програмен период за сектора е предвиден значителен финансов ресурс от европейските фондове. Министърът информира, че близо 270 млн.лв. се инвестират по ОП „Регионално развитие” за обновяване и модернизация на лечебни заведения на територията на цялата страна.

На журналистически въпрос за срока за рехабилитация на ЛОТ 22 А в участъка „Садово-Гоце Делчев-Разлог”, министърът уточни, че срокът за завършване на обекта е август 2015 г. Причината за забавянето е обявеният фалит от избрания изпълнител и необходимостта от време за преговори за прехвърляне на правата и отговорностите по договора на нов изпълнител. Според Терзиева строителните работи са преустановени на 15 ноември 2013 г. заради настъпване на зимния период. Очаква се през април, при подходящи метеорологични условия, работата по трасето да бъде възстановена.

 

Споделете: