Откриха нов Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи в неравностойно положение в гр. Враца

Проектът на стойност 2.6 млн. лв е финансиран по ОП „Регионално развитие“

Откриха нов Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи в неравностойно положение в гр. Враца

Днес, 14 февруари, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева откри във Враца нов Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи в неравностойно положение, съобщиха от пресцентъра на МРР.

Стойността на проекта е 2.6 млн. лв., осигурени от Оперативна програма „Регионално развитие“.

Над 100 млн. лв. се инвестират чрез програмата за изграждането на 62 центъра за настаняване от семеен тип на територията на цялата страна, подчерта в своето изказване министърът. Терзиева сподели, че като майка осъзнава, че тези центрове не могат да заменят домашната среда и уют, но целта на държавата е да създаде за децата възможно най-добри условия, за да се почувстват като у дома. В иновативния социален комплекс ще се осигурят подходящите условия за възпитанието, обучение и интеграция на 44 деца и младежи.

Министър Терзиева даде символичен старт и на изграждането на най-новия проект на община Враца за зелена и достъпна градската среда. Близо 5 млн. лв. от Оперативна програма „Регионално развитие“ ще се инвестират за изграждане на зелени площи, обновяването на парк „Хижата“ и изграждане на спортни и детски площадки. С този проект инвестициите по програмата на територията на гр. Враца достигат до 26 млн.лв. Общият ресурс предоставен по проекти в област Враца чрез ОП „Регионално развитие“ достига 50 млн. лв., обобщи Терзиева.

На въпроси на медиите за лошото състояние на бул. „Васил Кънчов“ в град Враца, част от международния път Е-79, министърът разясни, че ще започнат поетапни ремонти на участъка, след като лятото бъде пуснат в експлоатация, изграждащият се обход на града. Финансирането ще бъде осигурено от спестените средства от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Споделете: