Откриха пътя Дуранкулак – Каварна

Стойността на дългия 46.8 км път е 17.4 млн. лв.

В неделя (3 февруари) бе пуснат официално в експлоатация пътят Дуранкулак – Каварна – ЛОТ 21 по Програма „Транзитни пътища“ V. Неговата дължина е 46.8 км, а стойността му – 17.4 млн. лв.

На тържествената церемония по рязането на лентата присъстваха министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

По-късно в Шабла премиерът и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откриха комбинирана спортна площадка за баскетбол, бадминтон и тенис на корт. Министерството е отпуснало 134 224 лв. за проекта на спортен клуб „Кария“.

В рамките на визитата си във Варненския регион министър – председателят откри и обновеното отделение по „Гастроентерология” в МБАЛ „Света Анна” АД във Варна.  До 2012 г. то е било част от клиника „Вътрешни болести”, но увеличаващият се брой болни  с гастроентерологична патология  налага създаването на самостоятелна структура.

Заради преструктурирането е извършен ремонт на третия етаж в ІІІ Корпус на обща стойност 86 000 лв. Закупена е най-ново поколение медицинска апаратура – на стойност 240 000 лв. Разходите за ремонтни дейности и закупуване на апаратурата са изцяло със средства на лечебното заведение. На събитието присъства и министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Във Варна премиерът преряза още лентата и на реновиран Гимнастически комплекс. Оборудването с уреди на залата за спортна гимнастика възлиза на 200 000 лв., отпуснати от Министерството на физическото възпитание и спорта. Цялостното обновяване на залата и прилежащите площи е извършено от „Варна” АД и Община Варна.

Споделете: