Откриха рехабилитирания път между областите Ямбол и Хасково

Общата дължина на откритата отсечка е 30 км

1

Днес, 5 септември, заместник-министърът на регионалното развитие д-р Йорданка Чобанова откри  рехабилитирания път Хасково – Голям Манастир – Генерал Инзово – Роза, съобщиха от пресцентъра на МРР.

Третокласният път III-7602 е пряка транспортна връзка между областите Ямбол и Хасково, която осигурява достъпа до ТЕЦ „Марица Изток“ и поема потока от автомобили към Свиленград.

По време на откриването заместник-министърът обърна внимание, че с рехабилитацията на отсечката се подобрява директната връзка между селищата в община Тунджа. Новият път ще подпомогне развитието на туризма и достъпа на жителите до административни, здравни, образователни и културни услуги и ще повиши и безопасността на движение.

Общата дължина на откритата отсечка е 30 км, а безвъзмездната финансова помощ за всеки от двата Лот-а поотделно е над 8 млн. лв. По време на откриването Чобанова обърна внимание, че Лот 59 не е ремонтиран повече от 32 години преди да започне изпълнението на проекта. Вярвам, че всеки лев, вложен в изграждането на Лот 59 и Лот 60 ще подпомогне икономическото и социалното развитие на градовете, които свързва, допълни тя.

 

Споделете: