От 1 ноември стартира 4-тата дарителска кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“

20 общественозначими здравни, социални, културни и еко каузи са включени в благотворителната платформа

От днес, 1 ноември, за четвърта поредна година Райфайзенбанк стартира дарителската кампания “Избери, за да помогнеш”, като в тазгодишното издание на инициативата са включени нови 20 общественозначими здравни, социални, културни и еко каузи, за които ще се набира подкрепа и финансиране, съобщиха от пресцентъра на банката.

Каузите в дарителската инициатива ще се популяризират и представят с безвъзмездната подкрепа на 11 утвърдени национални медии – в.24 часа, БНР, БНТ, Дарик радио, еconomymagazine.bg, IDEAcomm, Нова ТВ, Списание Осем, в. Стандарт, в. Трета възраст, в. Труд.

На интернет страницата на кампанията www.izberi.rbb.bg са представени актуалните проекти на неправителствени организации, болници и др., за които може да се направи дарение директно по сметка на избрания благотворителен проект или онлайн чрез системата за разплащания Pay.dir.bg, или чрез интернет банкирането на Райфайзенбанк.

Благотворителната платформа www.izberi.rbb.bg се отваря от днес, като активната кампания за набиране на средства за 20-те проекта ще продължи до края на годината. За всеки конкретен проект в инициативата ще могат да се правят дарения и чрез SMS.

През тази година инициативата е с регионален фокус, като освен в София, ще подкрепим и проекти на болници и организации във Варна, Велико Търново, Пазарджик и Хасково”, коментира Момчил Андреев, Председател на УС и изпълнителен директор на Райфайзенбанк.

“По този начин ще спазим принципа на Райфайзен за подкрепа на райони, където банката работи”, допълни той.

Служителите на Групата Райфайзен в България ще могат да направят лични дарения по избрана от тях инициатива, като за всеки дарителски жест, независимо от сумата,  Райфайзенбанк ще добавя по 100 лв. Освен първоначално предложените проекти, служителите ще могат да правят предложения за каузи, които също ще бъдат включени в кампанията.

“Избери, за да помогнеш” 2012 г. стартира с нова рекламна визия и изцяло обновен интернет сайт и платформа, като новата рекламна концепция е разработена и реализирана безвъзмездно от партньорите на инициативата Огилви и Чучков брадърс.

За изминалите три издания дарителската кампания на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш” е подкрепила близо 90 проекта с над 1.16 млн. лв. в помощ на болни деца, възрастни хора, хора в неравностойно положение, култура, образование и опазване на околната среда.

 

Споделете: