От 23 април две мебелни изложения ще очакват посетители в Интер Експо Център – София

„Светът на мебелите“ и „Техномебел“ –  всички алтернативи за пространството  на едно място

От 23-ти до 27-ми април Интер Експо Център – София ще се превърне в сцена за всеки детайл от раждането до продажбата на българската мебел. Водещи български производители ще демонстрират модните линии в дизайна на мебели, ще покажат най-интересните си предложения и най-атрактивните си  решения.

ЧЕРГА –  Българската група за дизайн ще декорира собствена зона, в която водещи дизайнери ще бъдат на разположение за предоставяне на индивидуални решения за всеки дом.

Своят глас за „Българска мебел на годината 2013” ще може да даде всеки посетител на мебелните изложения в Интер Експо Център – София.

– ваучер на стойност 500 лв. за продукт от фирмата победител в посетителския вот очаква един от гласувалите, който ще бъде избран с томбола.

Конкурсът за най-добра мебел, произведена в България се организира от Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост, съвместно с Агенция Булгарреклама и списание MD – мебелен дизайн.

Призьорите в конкурса „Българска мебел на годината 2013” ще бъдат обявени на официална церемония на откриването на изложенията ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ на 23 април 2013 г.

Оценените продукти ще бъдат представени на Подиума на победителите. Петчленно жури от независими дизайнери и архитекти, уважавани в бранша, което се избира всяка година, месец преди датата на конкурса ще оценява по иновативност, комфорт, ергономичност, естетичен вид, функционалност и практичност.

Голям интерес регистрира и инициативата УЧИЛИЩЕ ЗА ДИЗАЙНЕРИ 2013 г. – конкурс за студенти, които се регистрират с една мебелна единица – стол, маса, легло, секция, мека мебел и т.н. Ще бъдат избрани десет финалисти, като ще бъде взета под внимание функционалността и практичността на проекта.

Тенденциите при първичната преработка на дървесина и дърводобив ще привлекат интереса на български и чуждестранни производители.  Специализираното изложение ще акцентира върху новостите в технологичното проектиране и иновативните решения за намаляване на енергийните разходи и оползотворяване на дървесните отпадъци.

Най-добрите лакове за дърво, както и висококачествени продукти за слепване в мебелната индустрия са сред основните продуктови групи, които ще бъдат намерени на ТЕХНОМЕБЕЛ.

Материали за поправка, реставрация и поддръжка на дървени и синтетични повърхности ще привлекат интереса на професионалистите и любителите на красивата мебел. Актуалните тенденции в интериора чрез новите декори в плотовете също ще бъдат показани на специализираното изложение.

Сред участниците ще са едни от най-големите производители на смоли, адитиви и специални добавки за обработка на дървесината. Международното представяне на водещи производители за поредна година ще докаже значимостта на специализирания форум за мебелната индустрия в България и региона.

Забавна и цветна нотка ще придаде и импровизираното фотографско студио на Госпожа Череша. Истинско детско царство, където малките посетители ще рисуват, оцветяват, фотографират и играят.

Конкурсът „Моят приказен свят” организиран от студиото и сп. „Първите седем“ е подготвил страхотни награди –  2 професионални фотосесии и специално направени от нея аксесоари за момиченце или момченце.

На специализираните изложения посетителите ще се срещнат с производители и ще имат възможност да договорят най-изгодните покупки.

Интер Експо Център – София очаква своите посетители на 23-ти, 24-ти, 25-ти и 26-ти април от 10ч. до 18,30ч., а на 27-ми април от 10ч. до 16ч.

Споделете: