Подземен буферен паркинг за 480 автомобила на бул. „Ломско шосе“ е вече действащ

Паркингът е с капацитет парко-места за 480 автомобила

Днес при посещението на заместник-кметът на София Любомир Христов на новия подземен буферен паркинг на бул.”Ломско шосе” при метростанция „Бели Дунав” от втория лъч на метрото стана ясно, че общо 480 столичани могат да оставят автомобилите си на там и да продължат с метрото към центъра на столицата.

На събитието присъства и председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков, изпълнителния директор на „Метрополитен” инж.Стоян Братоев, кметовете на райони „Надежда” и „Връбнвица” – Димитър Димов и Младенов, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Използвайки метрото, което е най-бързия транспорт, всеки може да паркира автомобила си на паркинга и да се придвижи бързо до центъра на града, каза зам.-кмета Любомир Христов. Той посочи, че паркингът ще се използва безплатно първите 2 часа, а след това ще се заплащат по 50 ст. на час.

Подземен буферен паркинг работи и при бул.„Цариградско шосе” при „Интер Експо Център”.

Любомир Христов съобщи още, че до края на месеца ще започне да функционира и паркингът на метростанция „Джеймс Баучер” при едноименния булевард, който е с капацитет 620 паркоместа.

В рамките на този месец по програмата за буферни паркинги са осигурени над 1000 места за паркиране на автомобили.

Споделете: