Пощенска банка в партньорството с УНИЦЕФ подкрепя реализирането на Център за майчино и детско здраве в гр. Сливен

Центърът ще отвори врати в средата на 2014 г. 

Пощенска банка подкрепя нов медицински център

Нов център за майчино и детско здраве ще отвори врати в област Сливен в средата на 2014 г., обявиха днес, 6 март,  по време на пресконференция в БТА Сливен, г-н Корнелий Желязков, областен управител на Сливен, г-жа Вера Рангелова, директор „Програми за ранно детско развитие“ на УНИЦЕФ България, г-н Румен Александров – регионален мениджър за Източна България на Пощенска банка, и г-жа Майя Грозданова, консултант на УНИЦЕФ „Закрила на детето“.

Центърът в област Сливен, също както и откритият в средата на 2013 г. в област Шумен, ще предоставя домашните посещения от медицински сестри и акушерки на настоящите и бъдещи родители. Основна цел на тази грижа е да бъде предоставена информация, консултации, съвети и насоки за здравословен живот по време на бременност и подготовка за раждане; психо-емоционална подготовка за родителство, основни грижи за новороденото и малкото дете; успешно кърмене, захранване и здравословно хранене на детето; насърчаване развитието и възпитание на малкото дете; справяне с проблеми със съня на бебето, храненето и трудно поведение при малкото дете; достъп до различни услуги за семейства и малки деца в областта и общината.

Финансирането на двата центъра в областите Шумен и Сливен става възможно благодарение на даренията на клиенти и служители на Пощенска банка в партньорството с УНИЦЕФ „Най-добър старт за всяко дете“.

„Инвестирахме значителни средства и усилия, за да разработим възможността за дарения, защото вярваме, че това ще се възвърне многократно в полза на обществото – повече деца да имат адекватна социална и здравна грижа. За по-малко от три месеца нашите клиенти и служители дариха близо 170 000 лева. Уверени сме, че дарените средства ще бъдат изразходвани по най-добрия начин, а именно – за осигуряване на подкрепа за повече деца и семейства и за обученията на медицинските сестри и акушерки“, каза Румен Александров, регионален мениджър за Източна България на Пощенска банка.

Центърът ще ангажира 18 медицински сестри и акушерки, които ще работят на територията на цялата област Сливен. Центърът ще се състои от основен офис в град Сливен и изнесени работни места в гр. Котел, гр. Твърдица и гр. Нова Загора.

„От услугите на Центъра за майчино и детско здраве в област Сливен може да се възползва всяко семейство на малко дете или очакващо раждането на дете на територията на областта. Изключително разчитаме на доброто сътрудничество с общините, педиатрите, общопрактикуващите лекари, лечебните заведения, отделите за закрила на детето и социалните услуги, за да дадем най-добрата подкрепа за всяко семейство в грижата за малкото им дете“, каза Вера Рангелова, директор „Програми за ранно детско развитие“ на УНИЦЕФ България.

 

 

Споделете: