Представиха проекта на новото кръстовище на бул.”България” и бул.”Акад.Иван Гешов” в столицата

В час пик изчакването при преминаване  ще е до 2 минути

Проектът за ново кръстовище на две нива в София на едно от най-натоварените като трафик места – бул.”България” и бул.”Акад.Иван Гешов” бе представен вчера, 27 февруари, от заместник-кметът на София Любомир Христов и инж. Сергей Стойков, директор „Инфраструктурно строителство” на „Балканстрой”, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

С изграждането на новото кръстовище, за което е изготвен идеен проект, ще бъде подобрена пропускателната способност на пътния възел.

Преминаването през кръстовището в най-натоварените часове се съкращава. В час пик изчакването ще е до 2 минути, каза инж.Сергей Стойков.

С реализацията на проекта и изграденото вече кръстовище на две нива на бул.”Акад.Ив.Гешов” и ул. ”Св.Георги Софийски” ще се постигне краен комплексен положителен ефект върху облекчаване на движението, каза заместник-кметът на София Любомир Христов.

Проектът предвижда на горно ниво да се изгради кръгово движение на кръстовището, като част от конструкцията ще е стоманена вантова конструкция.

Пример за подобна конструкция в България е Дунав мост две, каза зам.-кмета на София Христов.

На нивото на кръговото кръстовище ще се извършват всички леви завои. На ниво терен се запазва съществуващото кръстовище.

Проектът е съобразен с извършването на реконструкция на трамвайната линия на бул.”България”, както и с бъдещата станция от третия лъч на метрото.

Споделете: