Представят проектите на Столична община, подготвени за финансиране през следващия програмен период 2014 – 2020 в Брюксел

Йорданка Фандъкова участва в среща «Европейската комисия диалог с кметовете на столиците на Европейския съюз»

По покана на еврокомисаря по Регионално развитие Йоханес Хан, кметът на София Йорданка Фандъкова ще участва днес,  28 февруари, в среща «Европейската комисия диалог с кметовете на столиците на Европейския съюз», която ще се проведе в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Във форума ще участват кметовете на големите европейски градове, столици на Европейския съюз.

По време на срещата ще бъдат обсъдени възможностите за финансиране на проекти през следващия програмен период 2014 – 2020. Ще бъдат разгледани въпроси за ролята на столиците като двигател на икономическото развитие на страните, за справяне с големите предизвикателства на бъдещето, за изваждане от кризата на Европа, както и за значението на столиците за постигането на целите на ЕС, особено в контекста на стратегията Европа 2020.

Кметът на София Фандъкова ще представи проектите на Столична община, подготвени за финансиране през следващия програмен период 2014 – 2020.

Кметът Фандъкова ще проведе и срещи с еврокомисарите Валтер Дефа – генерален директор на Главна дирекция «Регионална политика» на ЕК и Джордж Кремлис, ръководител на Главна дирекция «Околна среда» на ЕК.

Споделете: