Провежда се 7-мата Международна фасилити мениджмънт конференция

Устойчивото развитие и ефективността на компаниите ще бъдат сред ключовите теми на форума

За 7-ми пореден път в България на 18 и 19 октомври 2012 г.  се провежда  Международна фасилити мениджмънт конференция.

Форумът, чиято основна тема тази година ще бъде ефективността при управлението на сгради, ще се състои  в хотел Холидей Инн в София.

Форумът се организира от българската консултантска компания Фасилити Мениджмънт Консултинг ООД, специализирана в сферата на фасилити мениджмънта, недвижимите имоти, административното планиране и управление на ресурсите.

В панела „Устойчивост“ ще бъдат представени две различни по функция, но устойчиви по признание сгради – Софарма Бизнес Тауърс и Англо-Американското училище в София.

Проф. Куниберт Ленъртс ще разкаже за основните тенденции при устойчивия фасилити мениджмънт, а Иванка Ботева ще говори за немския стандарт за устойчивост DGNB и как той помага на търговските центрове.

В панела „Ефективност“ специален гост-лектор ще бъде проф. Кийт Аликзандър от Центъра по Фасилити Мениджмънт в Университета в Манчестър. Петър Пришъл, управител на една от водещите ФМ консултантски компании в Европа, ще говори за значението на ефективността за компаниите.

Интерес ще представлява и презентацията на г-жа Албена Паралингова – секторен консултант към проект на Българска Стопанска Камара за създаване на информационна система за оценка на компетенциите на фасилити мениджмънт бранша.

В сесията за „Отговорност“ тази година ще бъдат засегнати особено интересните теми за здравословни и безопасни условия на труд, както и защо ергономичните офис мебели са предпочитани от компаниите, които инвестират в развитие на човешките си ресурси.

Събитието е единственото по рода си в България и традиционно събира над 100 експерти от България и Европа.

Още информация за форума ТУК!

 

Споделете: