Пускат в движение участъка на Цариградско шосе от 4-ти км до Окръжна болница до 20 август

Очаква се цялостният ремонт на булеварда да приключи до 15-ти септември

1

Днес, 11 август, при инспекцията на ремонтните дейности на бул. Цариградско шосе от кмета на Столичната община Йорданка Фадъкова стана ясно, че движението в ремонтирания участък на булеварда от моста на ІV км до Окръжна болница ще бъде пуснато до 20 август, съобщиха от пресцентъра на общината.

Строителите успяват да компенсират забавянията вследствие на дъждовете и очаквам до 15 септември да приключи ремонта на булеварда от Окръжна болница до моста на летището, обяви столичния кмет. След 15 септември ще се изпълняват само дейности в локалите.

Започна и изпълнението на проекта за Подобряване на енергийната ефективност на уличното осветление на град София с безвъзмездни средства от Международен Фонд „Козлодуй”, каза още г-жа Фандъкова.

Първите енергоспестяващи осветителни тела са монтирани по бул „Цариградско шосе”. Проектът обхваща уличното осветление оше в София разширен център, ж.к.”Дружба” 1 и 2, гр. „Банкя – център”. Одобрената стойност на проекта е 3 362 455 Евро. С тази сума ще бъдат подменени остарелите и енергийно неефективни осветителни тела в по-горе упоменатите райони, като ще бъдат монтирани 8799 броя нови осветителни тела.

Споделете: