Пускат в експлоатация ремонтираните участъци от Твърдишкия проход

Откриват и реновирания спортен комплекс на Икономическия университет във Варна

Днес,  29 ноември, министър – председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще открият ремонтирани участъци от Твърдишкия проход, съобщиха от правителствения пресцентър.

Около 14 км от трасето са обновени със средства от републиканския бюджет, осигурени с Постановление на Министерски съвет в размер на 11 520 000 лв. с ДДС.

Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД ”Строителство и поддържане на пътища”, Сливен и „Пътни строежи – Велико Търново“ АД.

Проходът свързва градовете Елена и Твърдица и осигурява пряка връзка с Подбалканския път I-6 София – Бургас, като е най-кратката връзка между Северна и Южна България.

Също днес премиерът Бойко Борисов ще бъде на посещение в гр. Варна, където ще посети ремонтирания Драматичен театър „Стоян Бъчваров“.

Реализирането на проекта за реконструкция и модернизация е осъществено по Оперативна програма „Регионално развитие“, като финансирането в размер на над 3 млн. лева е осигурено от Европейския фонд за регионално развитие.

По-късно през деня министър-председателят ще посети Икономическия университет във Варна, където официално ще бъде открит обновеният и реновиран спортен комплекс на висшето учебно заведение.

По време на визитата си в града министър-председателят ще бъде придружаван от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Споделете: