Пътищата в страната тази зима ще бъдат почиствани навреме

 След 5 ноември вече глобяват неизрядните фирми

Днес, 13 ноември, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров съобщи в предаването „Денят започва” на БНТ, че в Агенцията има пълна готовност  за посрещане на зимата и пътищата в страната ще бъдат обработвани и почиствани навреме.

Инж. Лазаров допълни, че след 5 ноември фирмите, които не са готови за зимата, вече се глобяват.

„Реално те губят пари от това, че не са направили необходимите усилия да направят своите усилия за подготовка до началото на зимния сезон”, каза още Лазаров.

Срокът, който в Агенция „Пътна инфраструктура” са дали за окончателно окомплектоване на машини с материали, е 15 ноември.

След тази дата санкциите ще бъдат значително по-високи от тези, които получават досега. Тези десет дни, които допълнително бяха дадени на фирмите бяха един буферен период, уточни Лазаров.

Които не са готови, реално не са получили пари за това, че ще поддържат дежурства за зимата, докато не влязат в готовност.

Инж. Лазаров каза още, че вече няма да се хвърля пясък върху първокласните пътища и автомагистралите, където скоростите са по-високи. Това е от гледна точна на безопасност.

Борбата със зимата и хлъзгавите пътища ще се води основно с химически вещества, поясни инж. Лазар Лазаров.

Споделете: