Разширяват пътя Сарафово – Поморие

Ремонтът ще струва 6.5 млн. лв., осигурени от бюджета

С тържествен водосвет, отслужен от отец Николай, бе дадено вчера началото на строителните работи на скоростния път Бургас – Слънчев бряг. Първият етап от неговото изграждане включва участъкът от Сарафово до Поморие.

Макар и малък участък като километри – само 3, отделеният бюджет за него е значителен – 6.5 млн. лв., а парите са осигурени от бюджета.

Пътят е от изключително значение за региона. От две ленти той ще стане четири, като по този начин ще се постигнат две цели – повишена пътна безопасност и отпушване на трафика, заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Пътят трябва да е готов напролет. Според министър Павлова дългосрочната цел предвижда изграждането на обхода на Ахелой, за който само за отчуждителни процедури, са необходими около 20 млн. лв.

Съществува  идея да заменим предвидените за отчуждаване земи за равностойни и очаквам кметовете от региона да ни помогнат, коментира министърът.

Според нея така биха се намалили разходите по отчужденията и би се ускорило строителството на пътя. Павлова пожела мека зима и безаварийна работа на строителите от ДЗЗД „Трейс Слънчев бряг“.

 

Споделете: