Реконструират зоната за пешеходци на бул. ”Евлоги и Христо Георгиеви” в столицата

2 млн. лв. за ремонт на тротоари предвижда програма за текущ ремонт в София


Вече е в ход реконструкция на зона за пешеходци на бул.”Евлоги и Христо Георгиеви”, както и обособяването на места за паркиране.

Това обяви днес заместник-кметът на София по направление „Транспорт и транспортни комуникации” Любомир Христов, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Ще бъдат обособени 42 места за паркиране.

В ход е изпълнение на програма за текущ ремонт, по която са предвидени 2 млн. лв. за ремонт на тротоари. Освен това, по линия на инвестиционната програма ще бъдат ремонтирани още 200-250 хил. кв. м тротоари, посочи също заместнк-кметът Христов.

Мащабните дейности по текущия ремонт с работа и по вътрешно-кварталните улици ще започне през април.

Стартира ремонт на канализация по ул.”Цар Иван Асен ІІ” от „Софийска вода”, след което ще бъде направена цялостна реконструкция на пътната настилка и тротоара, каза също заместник-кметът.

Работи се и по изграждането на нова велоалея от бул.”Гоце Делчев” по бул.”България”, където също ще се извърши и реконструкция на тротоара.

Тази велоалея ще разшири велосипедната мрежа и ще осъществи връзка с трасето по бул.”Гоце Делчев”, бул.”Цар Борис ІІІ”, бул.”Евлоги и Христо Георгиеви” и Южен парк. Досега са изградени общо около 35 км велоалеи.

Споделете: