Ремонтират подлези и мостове по бул. „Ботевградско шосе“ в София

Пет мостови съоръжения и пешеходни подлези по бул. „Ботевградско шосе“ ще бъдат ремонтирани в участъка от ул.“Летоструй“ до Околовръстен път в столицата.

Това заяви  кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонтираните два транспортни обекта – бул.“Мария Луиза“ и пътен надлез „Надежда“.

Строително-ремонтните работи по бул.“Ботевградско шосе“ са на стойност 1.7 млн.лева.

Кметът Фандъкова посочи също, че капиталовата програма на Столична община за 2012 г. предвижда извършването на основен ремонт на 27 мостови съоръжения. Част от тях са реконструираните 12 мостови съоръжения при пътен възел „Надежда”. Ремонтиран е и мост по ул.”Морените” над р.Владайска.

 На посещението присъстваха зам.кметът по направление транспорт и транспортни комуникации Любомир Христов и изпълнителният директор на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев.

От транспортен възел „Надежда“ тази година са ремонтирани 12 мостови съоръжения. Тези мостови съоръжения не са били ремонтирани откакто е построен надлеза – повече от 50 години, каза също кметът Фандъкова.

 Направен е и основен ремонт на бул.“Кн. Мария Луиза“, където е изградена и нова велоалея, свързана със велотрасето по бул. „Ломско шосе”. Общо е изградена над 5 км алея за велосипедисти. Изградени са нови тротоари, обновено е осветлението.

Споделете: