Рехабилитират пътя Блатешница – Байкалско – Драгомирово в област Перник

Проектът ЛОТ 45 се извършва в рамките на ІV-ти етап на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013.

Стартира рехабилитацията и реконструкцията на участък от  третокласния път Блатешница – Байкалско – Драгомирово в област Перник, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

„С обновяването на пътя, финансирано от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет чрез оперативна програма „Регионално развитие”, жителите на селата Блатешница, Байкалско и Драгомирово ще пътуват по-удобно и по-безопасно, изтъкна по време на  официалната церемония вчера, 27.09., в центъра на село Байкалско инж. Ангелов –  началник на отдел “Координация по изпълнение на договори, финансирани по оперативна програма „Регионално развитие” в Агенция „Пътна инфраструктура“.

„Пътят свързва община Земен с община Радомир и област Кюстендил, и е пряка връзка до Земенския манастир и други известни природни и исторически забележителности“, добави Ангелов.

Проектът ЛОТ 45: „Рехабилитация и реконструкция на път ІІІ-6233 – Блатешница – Байкалско – Драгомирово от км 5+100 до км 15+600, с обща дължина 10.500 км, Област Перник” се извършва в рамките на ІV-ти етап на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013.

Изпълнител на строително-монтажните дейности е фирма „СК – 13 Пътстрой” АД.

Строителният надзор ще се осъществява от „Рутекс” ООД. Договорът за строителство е на стойност 4 533 844.08 лв. с ДДС, а за строителния надзор – 191 868.00 лв. с ДДС.

 

 

Споделете: