Рехабилитират 19 км от пътя Криводол – Девене – Борован

Стойността на проекта е около 8.5 млн. лв.

председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков подписа договора с изпълнителя на рехабилитацията на път ІІ-13 Граница Монтана – Криводол – Девене - Борован

Днес, 18 февруари, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков подписа договора с изпълнителя на рехабилитацията на път ІІ-13 Граница Монтана – Криводол – Девене – Борован от км 10+060 до км 16+900 и от км 31+300 до км 43+486, област Враца. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ.

По ОП „Регионално развитие“ ще бъдат основно ремонтирани 19.026 км от второкласния път. Строителните работи на лот 47 ще започнат през следващите седмици с подобряването на метеорологичните условия.

Път II-13 осигурява връзката на област Плевен с международен път Е-79 в посока Видин и Дунав мост 2. Свързва градовете Бяла Слатина и Криводол и селата, намиращите се в близост до второкласния път. С рехабилитацията на двата участъка, които преминават през Криводол и Борован, ще се подобри директната връзка между отделните населени места и ще се повиши безопасността и удобството при пътуване.

Изпълнител на обекта е ДЗЗД „Пътища Северозапад 2012”, в което участват: „ПСТ Холдинг“ АД, гр. София и „Пътища – М“ ЕООД, гр. Монтана. От името на изпълнителя договорът подписа Тони Петров, представляващ дружеството. Стойността на строително-монтажните работи е 8 494 980.24 лв. без ДДС.

Строителният надзор ще бъде осъществен от „Рутекс“ ООД. Техният договор е за 122 631 лв. без ДДС.

Проектът е част от шестия етап на ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.

Споделете: